Bezienswaardigheden in Hongarije

Bezienswaardigheden in Hongarije

Tijdens uw vakantie in Hongarije wilt u natuurlijk ook van de bezienswaardigheden in Hongarije genieten. Bent u op zoek naar een avontuurlijke vakantie in dit mooie land, dan is het belangrijk om te weten wat deze bezienswaardigheden zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld gebaande paden op bijvoorbeeld het platteland waar het hoogseizoen heel druk kan zijn en ook zijn er ongebaande paden waar u volop van het avontuur kunt gaan genieten.

Boedapest vol bezienswaardigheden

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en meteen ook de grootste stad van het land. Gelegen aan de oevers van de Donau kunt u hier genieten van bezienswaardigheden zoals het Parlementsgebouw, het Vissersbastion, de Kettingbrug en het Millenniummonument. Genoeg te zien in deze heerlijke stad, waar u ook heerlijk op een terrasje kunt bijkomen na al dat vele lopen van de ene bezienswaardigheid naar de andere.

Het Noord Hoogland van Hongarije

Een van de andere bezienswaardigheden in Hongarije zijn de hooglanden in het noorden. Het toerisme heeft het land nog maar amper aangetast en het natuurschoon geeft genoeg om van te genieten. Zo kunt u prima van de natuur genieten in het Aggtelek National Park en ook in het Bükk National Park en het Danube-Ipoly national Park. Maar dan genoeg natuur voor de echte liefhebbers om van te genieten. Even geen drukte maar gewoon de heerlijke rust om je heen.

Het Balatonmeer in Hongarije

Het Balatonmeer staat ook wel bekend als de ‘Hongaarse Zee’. Het is één van de meest belangrijke toeristische trekpleisters en dus een absolute bezienswaardigheid in Hongarije, waar u heerlijk in het water af kunt koelen. Het water is gemiddeld maar een meter of twee diep, waardoor het zoete water erg snel op zal warmen. In het midden is het zelfs mogelijk om van de ene kant naar de andere kant te lopen omdat het meer bijna door midden is gespleten door het schiereiland Tihany. Overigens is dit ook een erg gezellig stadje voor de meer romantische mensen onder ons.

Dit zijn slechts een paar bezienswaardigheden in het mooie Hongarije waar u volop kunt genieten. Het is een land waar u echt de tijd voor moet nemen om alle pracht en praal goed in moet laten zinken. Door de vele bezienswaardigheden in Hongarije is het ook zeker een land om vaker naar op vakantie te gaan, om elke keer weer iets nieuws en wonderschoons te kunnen ontdekken en uiteraard ook om te gaan ondernemen.


Reageren is niet mogelijk.