Een hotel boeken in Hongarije kan eenvoudig via internet

Een hotel boeken in Hongarije kan eenvoudig via internet

Hongarije is een fantastische bestemming voor een vakantie, met prachtige historische steden, adembenemende natuur en veel kunst en cultuur. Hier is een gids met tips voor je volgende reis naar Hongarije. Voor je reis naar Hongarije heb je een geldig paspoort of ID-kaart nodig. Er gelden geen speciale vaccinatie-vereisten. Er zijn meerdere luchthavens in Hongarije waar je heen kunt reizen. Als je liever met de trein gaat, is Hongarije ook goed aangesloten op het Europese treinennet.

Accommodaties

Er zijn veel verschillende accommodaties in Hongarije, waaronder hotels, hostels, campings en Airbnb’s. Er is dus voor ieder wat wils. De prijzen van de accommodaties verschillen per stad. Als je op zoek bent naar een goedkoop hotel, is reisbestemming Boedapest een goede optie, met veel goedkope en middenklasse hotels.

Top 10 hotels in hongarije

  1. Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest
  2. Corinthia Hotel Budapest
  3. Aria Hotel Budapest
  4. Danubius Hotel Gellert
  5. InterContinental Budapest
  6. Mövenpick Hotel Budapest
  7. Hotel Palazzo Zichy
  8. Sofitel Budapest Chain Bridge
  9. Budapest Marriott Hotel
  10. Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Vervoer in de steden

Er zijn verschillende manieren om je te verplaatsen in Hongarije, waaronder trein, bus, auto en taxi. Als je met de trein wilt reizen, is het goedkoop en comfortabel. Als je liever met de auto reist, kun je een auto huren bij de luchthaven met je creditcard. Openbaar vervoer is ook beschikbaar in de meeste steden. Zo kun je eenvoudig doorreizen naar je hotel in Hongarije

Activiteiten en shoppen

Hongarije heeft veel te bieden als het gaat om activiteiten. Bezoek het prachtige kasteel van Boedapest, ontdek de stadsstranden of ga naar een van de vele thermale baden. Neem een boottocht over het Balatonmeer, ga wandelen in het Aggtelek National Park of bezoek de historische stad Szentendre. Er zijn veel winkels in Hongarije waar je souvenirs kunt kopen. Ga naar de Váci Utca in Boedapest voor souvenirs, kleding, schoenen en accessoires. Er zijn ook veel kleine boetiekjes en boetieks waar je lokale producten kunt kopen, zoals bijzondere kaas, chocolade en souvenirs.

Eten in een lokaal restaurant

Hongarije heeft een rijke en smakelijke keuken. Probeer de lokale specialiteiten, zoals goulash, langos of palacsinta. Er zijn veel verschillende restaurants in Boedapest, waar je allerlei verschillende gerechten kunt proberen. Vergeet ook niet om het lokale bier, zoals Soproni, te proeven. 

Samenvatting: Hongarije is een geweldige bestemming voor een vakantie. De steden, natuur en cultuur bieden iets voor iedereen. Vergeet niet om je reis voor te bereiden door deze gids. Geniet van je reis!


Reageren is niet mogelijk.