Praktische informatie Hongarije

Praktische informatie Hongarije

Het reisadvies is sinds halverwege juni veranderd en dat betekent dat je deze zomer nog op vakantie kan naar Hongarije. Het is een prachtig land dat zeker de moeite waard is om te bezoeken om meerdere redenen. Het meest flexibel ben je er met een auto, gelukkig kan je terplekke kiezen voor goedkoop auto huren. Natuurlijk wil je goed voorbereid op pad en daarom is het verstandig om je goed in te lezen voordat je vertrekt. Voorlopig geldt in elk geval nog dat je vrij in Hongarije mag reizen, maar het kan zijn dat je bij de grens gecontroleerd wordt op symptomen. Ter plekke kan het reisadvies lokaal helaas snel veranderen, dus als je besluit om naar Hongarije te vertrekken zal je de ontwikkelingen goed in de gaten moeten houden.

Belangrijkste informatie

In Hongarije kun je gewoon je normale apparaten meenemen zonder dat je een wereld reisstekker nodig hebt. Wat wel anders is in Hongarije is de valuta in het land. Hoewel Hongarije lid is van de Europese Unie wordt er in het land nog altijd betaald met de Hongaarse forint. Daarnaast kan je in bijna alle gevallen ook betalen met een creditcard. In geval van nood kan je net als in Nederland contact opnemen met telefoonnummer 112. Het gebruik en bezit van drugs in Hongarije is streng verboden en ook voor kleine hoeveelheden softdrugs kun je fors gestraft worden.

Veilig in het verkeer

Kies je voor autoverhuur, regel dit bij voorkeur vast in Nederland. In Hongarije gelden andere regels dan in Nederland. Op sommige plekken dien je in het bezit te zijn van een vignet, deze kan je onder andere kopen bij tankstations. In Hongarije is het verboden om met alcohol op te rijden, zelfs als dit maar een glaasje is. Wanneer je toch besluit om te rijden met alcohol op heb je kans op hoge boetes. Als je gebruik wil maken van een taxi dien je alert te zijn. Niet alle taxi’s zijn officieel en in sommige taxi’s zijn valse taximeters aanwezig waarmee je onnodig heel veel geld voor je rit moet betalen. Op het vliegveld kan je gebruik maken van de lijnen op de grond die je wijzen naar de officiële taxistandplaatsen. Op straat kan je het beste contact opnemen met een taxibedrijf in plaats van een taxi op straat aan te spreken.


Reageren is niet mogelijk.