Steden in Hongarije

Steden in Hongarije

Hongarije is een prachtig land om naartoe te gaan om een heerlijke vakantie te houden. En u kunt hier niet alleen van het mooie landschap genieten, ook de steden in Hongarije zijn een genot om te bezoeken. U kijkt werkelijk uw ogen uit.

Breng een bezoekje aan Boedapest

Een levendige stad die u natuurlijk zou moeten bezoeken is uiteraard Boedapest. Het is de hoofdstad van Hongarije. Deze prachtige stad is door de Donau in tweeën gedeeld, namelijk Boeda op de linkeroever en Pest op de rechteroever. Dit waren voorheen ook twee aparte steden maar vandaag de dag vormen zin één grote en prachtige wonderschone stad. Alleen al het aangezicht van de Burchtheuvel aan de mooie Donau zorgt ervoor dat uw ogen iets spectaculairs te zien krijgen, helemaal als het avond is. U kunt een mooie boottocht over de Donau nemen, wat een absolute aanrader is, want zo ziet u ook alle bezienswaardigheden van deze stad in Hongarije. Ook kunt u wandelen over de Kettingbrug en rijden in de negentiende-eeuwse kabelspoorbaan, Er zijn veel mooie badhuizen die u kunt bezoeken en op de vele terrasjes is er genoeg plek om heerlijk een kopje koffie of iets anders te nuttigen, om van de vele musea nog maar te zwijgen.

Het romantische en gezellige Tihany

Tihany is wederom één van de mooie steden in Hongarije. Het heeft dezelfde naam als het schiereiland en ligt aan het Balatonmeer. Deze stad wordt door velen als romantisch en gezellig bestempeld, die door zowel toeristen als inwoners in het hart wordt gesloten. Men noemt Tihany ook wel eens de Hongaarse Riviera, omdat er een ongedwongen en gemoedelijke sfeer hangt. De stad is een vulkanische uitstulping van het Balatonmeer en de omgeving zit vol met smalle weggetjes met populieren. Ook is er een mooi strandgedeelte aanwezig waar u goed tot rust kunt komen en is er heel veel kunst en cultuur. Alles in Tihany draait voornamelijk om het uitzicht. U kunt heerlijk dineren in leuke restaurantjes, terwijl u geniet van het uitzicht over het Balatonmeer. Ook vanaf de heuvel die aan de rand van Tihany ligt heeft u een overweldigend uitzicht, waar u echt van versteld zult staan.

De steden in Hongarije zullen u echt aantrekken en u laten genieten van de gezelligheid en de rijke cultuur en historie die er in al die prachtige steden aanwezig is. Hier vindt u een lijst van de mooiste steden die er in Hongarije te vinden zijn. Plan nu alvast een bezoekje voor op uw vakantie, u zult het niet willen missen!


Reageren is niet mogelijk.