Weekendje Oost-Europa: wat te doen?

Weekendje Oost-Europa: wat te doen?

Ben je nog op zoek naar een leuke bestemming voor een Europees citytripje? Dan zou je Boedapest of Praag echt eens moeten overwegen. De Tsjechische hoofdstad Praag staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is alleen daarom al een bezoekje waard! Praag heeft heel wat leuks in petto. Ben je benieuwd wat? Lees dan snel verder!

Historisch stadscentrum

Praag heeft een prachtig historisch stadscentrum vol met allerlei bezienswaardigheden, dus het is erg leuk om hier doorheen te wandelen. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele kerken die de stad rijk is. Het imposante Sint-Vituskathedraal stamt bijvoorbeeld uit 1344 en is de grootste kerk van Praag. Verder kun je ook naar het Staroměstské náměstí (Oudestadsplein) gaan, want hier staat het Astronomisch uurwerk van Praag en deze reusachtige klok stamt uit het begin van de 15e eeuw! En uiteraard mag het Kasteel van Praag ook niet ontbreken. In 880 begon men met het bouwen hiervan en inmiddels is dit het grootste burcht en tevens een van de grootste gesloten paleizencomplexen ter wereld.

Tsjechisch goud

Praag wordt soms ook wel de bierhoofdstad van Europa genoemd. Waarom? Dit goudgele drankje is hier vaak goedkoper dan frisdrank of (mineraal)water en dus worden er heel wat liters pivo (Tsjechisch voor bier) achterover geslagen. Tsjechië heeft een geschikt klimaat om hop en graan te verbouwen, waardoor er al sinds de 10e eeuw bier werd gebrouwen. En wist je dat het woord ‘pils’ (een soort bier dus) van de Tsjechische plaats Plzeň (Pilzen in het Nederlands) komt? Eigenlijk zou elke bierliefhebber dus een keertje naar Praag moeten om lekker een biertje te drinken!

Voorbereiding tips

Hoe neem je alle spullen mee voor je weekendje weg? Een kleine handbagage trolley of juist een handige weekendtas? Ben je een type die er graag op uit trekt dan is een stevige rugtas ook ideaal, bijvoorbeeld de rugtassen van Herschel zijn erg stoer en stevig.


Reageren is niet mogelijk.